Festes i Fira de Son Carrió 2018

Son Carrió és un poble alegre. No és estrany que les festes i fira de maig siguin tan populars. De fet, Mateu Frau, delegat d’aquest nucli de Sant Llorenç des Cardassar, explica que la tradició, la cultura, la gastronomia i els esports són els principals atractius d’aquests dies, “un dels moments més assenyalats per a tots els carrioners i carrioneres”.

D’entre les activitats previstes, cal destacar la Fira de diumenge, que enguany arriba a la 26 edició i que tendrà la patata mallorquina com a element protagonista. Es tracta d’un tubercle que tot i tenir un origen forà es troba totalment integrat a la cuina illenca, des del frit fins al tombet, i les coques de patata, entre altres receptes.

Un clàssic d’aquestes dates és la torrada popular, que ja suma 30 edicions. Es farà el divendres 11 de maig, a les 21.30 hores, però per assistir-hi cal treure’n els tiquets, com a màxim el dijous fins a les 13 hores als llocs següents: Son Carrió: a l’Oficina de la Delegació; a Sant Llorenç: a l’Ajuntament, a l’Escaleta i a l’Espai 36; i a sa Coma: a la Delegació. El preu és de 5 euros i el 50% del total recaptat serà a benefici de l’Associació Estel de Llevant que té com a objectiu millorar les condicions personals, socials i laborals de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies en l’entorn on viuen, les comarques de Llevant i Migjorn.

A continuació, hi haurà revetla al poliesportiu amb Orquestra La Tinbrass, Tomeu Penya & Gèminis, Val 9 i After Suns.

Dissabte 12 de maig, serà un vespre artístic amb la XI Nit Carrióart. A partir de les 21 hores, la Plaça de l’Església acollirà les obres d’Àngeles López García (fotografia), Marc Cerdà Mascaró (dibuixos amb tauleta gràfica), Denis Slavchev (dibuixos), Damià Arnau Pont Pons (escultures) i Juan Llompart (pintura).

Per al diumenge, 13 de maig, la Fira serà el principal reclam perquè s’hi concentren una bona mostra de propostes, des de la mostra de races autòctones, fins a exposicions d’animals. Ara bé, el principal reclam i protagonista d’enguany serà la patata mallorquina. El centre cultural Ca n’Apol·lònia acollirà l’exposició sobre la patata mallorquina i hi haurà venda i degustació de plats elaborats amb aquest tubercle. També hi seran presents els Formatges Binibeca de la DO Maó-Menorca, i la venda d’anyelles i xotets de la raça ovella mallorquina. També hi trobareu un tast de vi, de 10 a 15 hores, al Restaurant es Torrent.

No es perdran la cita els caparrots carrioners i els xeremiers. A més, de 16 a 18 hores, hi haurà circ, malabars i acrobàcies, amb tallers inclosos, al poliesportiu; i a les 18.30 hores, al mateix espai, ball de bot amb l’Agrupació sa Torre.