Alaró presenta la nova edició del certamen musical ‘Classical’

L’edició d’enguany comença aquest dissabte i compta amb tres concerts a càrrec de Pedro Mateu, Jose Manuel Montero y Magí Garcias y Eduardo Fernández

El Teatre d’Alaró acollirà els propers 3 dissabtes d’octubre una nova edició del Festival de Música Clàssica ‘ClassicAl.

En aquesta edició s’ha optat per oferir tres concerts totalment diferenciats sempre en el marc de la música clàssica. Així, obrirà el cicle, dia 7 Pedro Mateo amb un recital de guitarra en el qual interpretarà obres de Bach, Gasull, Schübert i Ginastera.

El seguirà dia 14 el concert de José Manuel Montero i Magí Garcias, tenor i piano respectivament que han preparat el concert a partir Dichterliebe-Amor de Poeta de Schumann.

La tercera cita serà el dia 21 amb el pianista Eduardo Fernández que interpretarà peces de Brahms, Chopin i Mussorgsky.

Tal i com explica la directora artística del festival, Júlia Martínez, “continuam amb la filosofia d’oferir actuacions d’artistes vinculats amb Mallorca, bé per què són d’aquí i han crescut a fora o també per què essent de fora han desenvolupat les seves carreres des de l’illa”. Martínez esmenta que, en tot cas sempre intentam tenir artistes d’alt nivell i reconegut prestigi i amb una carrera sòlida.

El preu de les entrades per a cadascuna de les actuacions és de 10 euros i es poden adquirir de forma anticipada a la web www.visit.ajalaro.net/event o els horabaixes al centre cultural de Son Tugores així com també al Teatre el mateix dia de l’actuació.

El certamen està organitzat per l’Ajuntament d’Alaró i compta amb el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca.

ClassicAl és un festival de música clàssica amb set anys de tradició que es celebra a la localitat d’Alaró. La seva curta trajectòria no ha impedit gaudir d’un alt nivell musical des de la seva primera edició l’any 2017, combinant sempre artistes locals amb artistes de renom internacional.

Per esmentar alguns dels concertistes internacionals que han passat pel festival podriem parlar de Josu de Solaun, Mariana Gurkova, Alexander Kandelaki, Yuko Mizutani, Dina Nedeltcheva, Francisco Montero entre d’altres i artistes locals com Catalina Sureda, Xisco Aguiló, Eduard Belmar, Juan Rodríguez, Enrique Sánchez, Esteban Belichón, Llorenç Prats, Pere Caselles, Maia Planas, David Mohedano, Maria Victòria Cortès…

Respecte al repertori, el festival està obert a tot el ventall que ofereix la música clàssica, des de concerts de música antiga a concert amb les darreres avantguardes, com L’ensemble de música contemporània Sonido Extremo, que va participar el 2021.