El brot de pi tornarà a lluir aquest dissabte a Santa Maria del Camí

El brot de pi, senya d'un poble és una jornada festiva on cellers, ajuntament i veïnats engalanen el poble amb branques de pi per anunciar l'arribada del vi novell. Serà dissabte, a partir de les 10.30 h quan es partirà cap al pinar de Son Llaüt a tallar les branques. Després, es recorrerà el poble per penjar-les i acabarà la festa a la plaça de la Vila amb la penjada a la casa Consistorial. Amb aquesta diada es dóna el sus als actes programats per la XVI Festa del VI Novell.

La Festa del Vi Novell és la celebració de la fi del cicle del vi, de què, un any més, el Vi NOVELL de Santa Maria del Camí torna a estar disponible als cellers locals. L'acte central serà el dissabte 24 a la plaça Nova, on es podrà tastar el vi dels cellers acompanyats de les tapes dels restaurants locals.

El divendres es durà a terme l'acte més protocol·lari i simbòlic: els cellers faran ofrena al poble del seu vi i rebran la branca que lluirà tot l'any a la porta del seu celler. A més, també es farà entrega de les insígnies Brot de Pi 2018 a Macià Capó, antic propietari de vinyes; Joana Cabot, per la seva difusió de la cultura del vi a través de la seva obra artística i a Andreu Oliver, de Bodegues Can
Majoral.


VISITA INSTITUCIONAL A BEAUJOLAIS
La regió francesa de Beaujolais és reconeguda pel seu vi novell. I de la mateixa manera que a Santa Maria fan una gran festa per celebrar l'obertura de les bótes i el fi d'una nova campanya del vi. A Beaujolais es celebra el darrer dijous de novembre a partir de mitjanit, moment oficial en el qual es posa a la venda arreu del món el seu Beaujolais Nouveau.

La iniciativa que emprengueren l'any passat els vinaters santamariers embotellant el vi novell sota una mateixa marca, Vi Novell de Santa Maria, permet dur a terme noves iniciatives de promoció i internacionalització el vi jove. Enguany, l'Associació de Cellers de Santa Maria i l'Ajuntament de Santa Maria del Camí han fet una visita institucional a la zona de Beaujolais per conèixer de més a prop la festa de la regió de la regió francesa i els instruments de promoció i internacionalització que empren les bodegues i cellers. Allà, visitaran algunes de les bodegues de la zona i el dijous 15 visitaran Les Sarmentelles de Beaujeu, poble on es celebra la més gran festa del vi novell.