Els Cossiers d’Algaida tornen a ballar per Sant Jaume

L’oloreta d’alfabeguera tornarà a sentirse pels carrers i plaça d’Algaida. Les Festes de Sant Jaume a Algaida ja són aquí i es presenten ben animades i carregaes de festa, música, cultura, art i molt bon ambient. Per això, els Cossiers d’Algaida tornen a ballar per Sant Jaume de l’any 2017.

No és estrany que siguin una de les cites més esperades per joves i grans perquè hi trobareu un esclafit de festa i alegria que Maria Antònia Sastre, regidora de Fires i Festes convida a viure amb respecte i civisme a tots els algaidins i a totes les algaidines i, també, als convidats.

Una proposta d’activitats en què no hi faltaran els Cossiers i la Dama, juntament amb el Dimoni i que tendran com a moment especial l’horabaixa de dia 24 de juliol, la revetla de Sant Jaume.

Hi ha nombroses activitats, aquí us deixam un resum, però podeu consultar-les totes al programa de Festes de Sant Jaume a Algaida 2017.

 

Dissabte, 22 de juliol

17.30 h: Excursió familiar amb bicicleta pel poble, organitzada pel Casal dels Joves. Concentració a sa Plaça i arribada a les piscines municipals on l’Ajuntament d’Algaida convidarà els participants a un gelat o a un refresc. Recorregut adaptat per a infants a partir de 3 anys.  A continuació: Un capfico refrescant a la Piscina Municipal. Entrada lliure per a tothom. Organitzat per Algàlia Sport amb col·laboració de l’Ajuntament d’Algaida.

19.30 h: Inauguració de les exposicions.
• Exposició de pintura Alumnes de Juana Roig. A càrrec de Cati Fiol, Maria Ramis, Catalina Puigserver, Ignacio Rodado, Susana Molina, Cati Antich, Maria Tous, Damián Nicolau i Coloma Mascaró. Horari: de dia 22 a dia 26 de juliol, de 18.30 a 21.30 h. A l’entrada de la rectoria d’Algaida.
• Exposició de fotografies, camisetes i dorsals de carreres de muntanya i BTT que han participat membres del club Trotadors d’Algaida. A càrrec de Trotadors d’Algaida. De dia 22 a dia 26 de juliol. Al menjador de la rectoria d’Algaida. 
• Exposició de l’escultura Del caos a l’ordre: la figura plena de Ramon Llull de Jaume Falconer. Al pati de v5arquitectes, carrer de la Victòria, 5.

21.00 h: Conferència i presentació del llibre Dimonis del Cançoner popular de Mallorca, de Miquel Sbert i Garau (Ed. Lleonard Muntaner, 2017). També hi intervendran els dimonis algaidins Andreu Oliver Majoral i Miquel Ballester Quitxero. Organitzada per la Delegació d’Algaida de l’Obra Cultural Balear amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algaida. A la placeta de l’església.

23.30 h: Dissabte de Gramola amb Lost Time Music vs. Febre de Ball La millor música de les darreres dècades. Sortiràs a ballar? Organitzat per Lost Time Music – Febre de Ball i l’Ajuntament d’Algaida. A Plaça.

 

Dilluns, 24 de juliol

11.30 h: Taller de Cuina mexicana. Activitat gratuïta dirigida a joves a partir de 16 anys. Organitzat peL Casal dels Joves d’Algaida i l’Associació de Cultura Gastronòmica de les Illes Balears. A l’espai Colomer15. Trobareu
més informació i podreu formalitzar les inscripcions a www.aculturagastro.com.

19.30 h: Els Cossiers faran el quadrat

23.30 h: Revetla, a ses Escoles, amb els grups: Orquesta Galatzó Islanders Madona

01.00 h: Castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Jordà de Lloret. Al costat de ses Escoles.

 

Dimarts, 25 de juliol, Sant Jaume

9.00 h: Alborada pels xeremiers d’Algaida.

11.00 h: Missa de festa cantada per l’Orfeó Castellitx. Els Cossiers ballaran l’Oferta. En acabar la missa, els Cossiers dansaran a la placeta de l’església.

19.00 h: Animació infantil. A Plaça.

22.00 h: Teatre. Es representaran dos sainets: Un casament de moda, anònim i Beates falses d’Aina de Villalonga Zaydia. A càrrec de la companyia Comediants d’Algaida. Acte organitzat per l’Ajuntament d’Algaida. A la placeta des Sitjar.

 

Dimecres, 26 de juliol, Santa Anneta

21.00 h. Acte de lliurament del 24è Premi Santa Anneta de Llengua i Cultura Catalanes del Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio. Emissió de l’acte en directe per Titoieta Ràdio (107.7 FM) i per Internet a www.titoieta.cat. A la sala polivalent del Porrassar.

23.00 h: A Plaça, ball i festa amb l’actuació de Tomeu Penya i Géminis

01.00 h: Traca final i fi de festes