Felicitacions nadalenques en català per a Whatsapp

La Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca ha creat cinquanta adhesius per felicitar les festes de Nadal per mitjà de WhatsApp. Són adhesius amb motius nadalencs amb expressions i paraules habituals en les converses de WhatsApp; algunes molt pròpies de l’època de Nadal.

L’objectiu de la campanya Per Nadal, molts d’anys! és que tothom pugui felicitar les festes en català de manera divertida i amb expressions que els siguin pròximes i familiars.

Per aconseguir-ho, s’ha posat a l’abast de tothom uns adhesius que es poden rebre de manera gratuïta si s’envia un missatge de WhatsApp al telèfon 660 427 572.

La campanya es va posar en marxa ahir per mitjà de Twitter i Facebook i ja s’han rebut més d’un centenar de missatges de WhatsApp per sol·licitar els adhesius; a part dels reenviaments que cadascú hagi pogut fer entre els seus contactes i grups de WhatsApp.

Els adhesius o stickers de WhatsApp són il·lustracions més grans i molt més variades que els emojis i que permeten crear col·leccions amb temàtiques pròpies. No va ser fins a finals de 2018 quan WhatsApp va decidir incorporar els adhesius al seu arsenal comunicatiu (ja n’hi havia per Line, Telegram o Facebook), però des de llavors s’han popularitzat moltíssim.