Festa grossa per Sant Jaume a Santanyí

Ja està tot a punt al poble de Santanyí per començar les Festes de Sant Jaume 2022. El programa d’actes ha estat presentat, i inclou una gran varietat d’actes perquè tant grans i petits, i tota la gent del municipi i visitants, puguin gaudir d’uns dies de festa. Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “començarem, com no podia se d’altra manera, amb el pregó de les Festes de Sant Jaume 2022. Enguany tenim la sort de què l’escriptor Joan Pons Bover hagi acceptat ser el pregoner; i estic segura de què serà una gran manera d’encetar els actes. I això només serà la posada en marxa, després tenim sorpreses i entreteniment per a tothom”.

Diumenge 17 de juliol, a les 21.30 Joan Pons Bover serà l’encarregat d’obrir el programa d’actes amb el pregó que tindrà lloc al Teatre Principal de Santanyí. També hi haurà la ballada dels gegants Bernat Cinclaus i Maria Ramis a càrrec dels geganters de Sa Mitja Lluna. Això si, una mica abans, a les 19.30 a la sala Bússer de l’Ajuntament de Santanyí s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Temps d’antany” en homenatge a Sebastiana Miquel a càrrec d’Ordi Broix.

Els actes de les Festes de Sant Jaume de Santanyí no acabaran aquí ni molt manco; dilluns dia 18 serà el torn del gran concert de la Banda Municipal de Música, que sota el títol, Una nit a Broadway, han preparat un espectacle sense precedents. L’esdeveniment serà presentat per Aina Escandell i la banda dirigida per Pedro Vallbona.

Així, els actes s’allargaran fins al dia 31 de juliol, on tothom podrà trobar on participar i gaudir de la festa. Hi haurà temps per anar d’excursió, participar en el concurs de dibuix a s’Abeurador organitzar per l’Associació de Mestresses de casa de Santanyí, per a la ballada popular, sopar a la fresca a la Plaça Major, anar de revetla, i moltes coses més.

El primer tinent de batlessa i regidor de Festes de Santanyí, Joan Gaspar Aguiló, ho explica així: “hem intentat fer un programa de festes variat i ample amb el qual tota la família pugui passar-ho bé. La gent jove trobarà actes amb els quals participar i passar-ho bé, i també els petits amb tallers, corregudes de cintes, campionats d’esports… Tampoc mos oblidam dels més grans, a qui hem d’agrair la seva participació en diferents actes, i per als qui hem organitzat una gran festa divendres 22”.

Com no podia ser d’altra manera, també hi haurà la cita amb la festa dels Cavalls, de diumenge 24, que continuarà amb la música d’Anegats a la revetla de Sant Jaume. El programa complet de les festes es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Santanyí.