Foguerons, correfoc, gloses i carrosses per Santa Àgueda a Sencelles

Sencelles fa festa grossa amb motiu de la seva patrona, Santa Àgueda. Dissabte vespre, dia 4 de febrer, hi haurà molt de trull perquè la Plaça de la Vila encendrà els foguerons al ritme dels Xeremiers del Capoll Llarg, a les 20 hores.

Just després començarà el correfoc amb els Dimonis de sa Cova des Fossar, que ompliran de foc i vermellor el centre de Sencelles. Després de tota la festa, és moment d’omplir la panxa amb una bona torrada i de fer uns balls amb Qanarusa, una ballada popular amb l’Agrupació es Jonc. A més a més, les colles de glosadors cantaran cançons alegres i curioses per tancar el vespre.

Diumenge, dia 5 de febrer, serà el moment de les carrosses, un avançament de la festa de Carnaval que val la pena veure i viure. Cada any, els sencellers i les sencelleres creen autèntiques joies creatives, carrosses plenes d’enginy i comparses divertides i originals, plenes d’humor que fan d’aquest acte una jornada lúdica i festiva per a residents i visitants.

Les carrosses es concentraran a les 15:30 h a la Plaça de Can Bril Vell, i mitja hora més tard, a les 16 hores començaran a desfilar pels carrers glosador Cartutxo, Ramon Llull, Constitució, Jaume Sard, Antoni Maura i Plaça de la Vila.

Tomeu Morro, regidor de Fires, Festes i Joventut, us convida a viure la festa, tant als de Sencelles com als de fora.
 

ALTRES ACTES

Divendres, 3 de febrer
Presentació del llibre Somnis compartits. La identitat mallorquina a debat; amb la presència de dos dels autors: el senceller Joan Colom i en Gabriel Mayol. Ho organitza: Revista Sa Sella i Obra Cultural Balear de Sencelles.
19 h Al Casal de Cultura de Can Grau.

Dissabte, 5 de febrer
Xerrada: Perquè Santa Àgueda és la patrona de Sencelles?  A càrrecde Jordi Llabrés, cronista oficial de Sencelles i obertura de l’exposició Flos Agathae. Mostra de goigs i estampes de Santa Àgueda a Sencelles. Ho organitza: Fundació Mossèn Bartomeu Oliver.
17 h A l’Església parroquial de Sant Pere.

Divendres, 10 de febrer:
Presentació del llibre Cases i posades de Mallorca. Vol. II, a càrrec de Tomàs Vibot i José Villalonga, en el qual hi apareix un ampli reportatge de la Posada de Can Romanyà de Sencelles.
19:30h A la Seu de la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver (carrer de l’Església, núm. 14)