Huevera Produccions: Potenciant el panorama musical a Mallorca

Qui sou?
 Huevera Produccions som vuit joves, integrants tots de la banda Xarxa. L’any passat vam muntar el nostre primer concert (no el primer de la banda, sinó el primer que autogestionàvem), que va dur el nom de Festribal. No tenia unes aspiracions molt clares: ganes de fer festa i d’ajuntar un grapat de grups de música novells i amics. Però aviat vam veure que aquell concert tenia moltes implcacions: el circuit de música a Mallorca viu una situació precària. Molts ajuntaments s’estimen més contractar DJ, que duen manco feina i són més econòmics que no un grup (no és que tenguem res en contra dels DJ, ni molt manco). A més, els grups que toquen a les revetles tenen un perfil molt concret. A banda d’això, sembla que manca autoestima i que no es valora suficient els grups d’aquí.
 
Amb tot això ens vam adonar que el Festribal havia de ser una reivindicació de les bandes juvenils mallorquines: un aplec de grups novells, un altaveu per a les bandes que acaben de sortir i a la vegada un espai on els seguidors i amics d’un grup descobreixin una altra banda de música i, a la vegada, els seguidors d’aquesta coneguin els altres grups. En definitiva, crear teixit musical a Mallorca…
 
Com ha evolucionat el projecte?
 Després de l’èxit de l’any passat, enguany hem decidit organitzar un altre Festribal. Es celebrarà el proper dimarts, 1 de juliol, a Factoria de So (Santa Maria). Enguany, a més, hem donat un nom a l’organització separat del nom del nostre grup de música. Això es deu a que volem deslligar una mica el projecte del grup i obrir la porta a particulars a entrar a formar part de l’organització. Pel Festribal d’enguany hem volgut ampliar objctius: dur a Mallorca un grup de la península que no hagi tocat mai aquí per tal de donar-lo a conèixer i integrar-lo al circuit illenc. En aquest sentit, comptarem amb la presència d’Arrap, un grup de rap valencià.

Quins actes realitzau?
Per ara només organitzam un concert annual. Però no descartam ampliar i començar a fer una edició d’hivern i una altra d’estiu, o diversos dies de concerts en el marc del festival de cara a propers anys. Però l’organització està creada per donar cobertura als grups de música, de manera que els actes sempre aniran relacionats amb la música. Nosaltres no concebem els concerts com un mitjà (per recaptar fons, per presentar campanyes…), sinó com una finalitat. La finalitat de Huevera Produccions és organitzar esdeveniments on els grups es puguin donar a conèixer i tocar en condicions dignes (sense cronòmetre, amb equip… que se sentin acollits, vaja).
Com us organitzau?
És un projecte 100% autogestionat. Col·lectivament decidim les bandes que conformaran el cartell, ens repartim les tasques, cadascú posa de la seva part perquè tot tiri endavant (contactar amb els grups, amb el local, amb els tècnics, preparar sopar per als músics i estar pendent de tot el que cal durant els concerts). L’aportació d’idees i treball de cada membre és la millor manera de reduir despeses, ja que no comptam amb finançament ni suport de les institucions. Realment, no ens hem plantejat demanar cap subvenció. Per ara ens en sortim i comptam que el públic assistent al concert entén que tot esdeveniment té unes despeses i que per això cobram una entrada.
Podem entrar dins la vostra organització?
La idea de lligar el projecte Huevera Produccions del grup Xarxa s’orienta a obrir-nos a altra gent que vulgui integrar-se en el projecte. De fet, entenem que els membres dels grups que participen a cada edició són en part membres de l’organització per un dia ja què toquen desinteressadament. Tots els joves hi són benvinguts, sempre que tenguin presents els objectius de l’organització: fomentar la música pròpia i de qualitat a Mallorca. Ara per ara poden contactar amb nosaltres a través de la pàgina de Xarxa (https://www.facebook.com/xarxagrup?fref=ts), tot i que possiblement aviat el SOUND FESTRIBAL tendrà la seva plana. En qualsevol cas, assistir a cada Festribal, a concerts autogestionats i pressionar a organitzacions i festivals perquè els grups d’aquí hi participin és el millor suport que podem rebre.