La Fira de Santa Maria celebra 150 anys

Tota la setmana s’han preparat actes per celebrar els 150 anys de la Fira de Santa Maria. Aquest poble dinàmic de Mallorca conserva les arrels mirant el futur amb optimisme. Santa Maria és terra de vi, d’artistes, de restaurants, artistes i de bona gent compromesa i solidària com es reflecteix en els actes programats.

La Fira de Santa Maria se celebrarà diumenge dia 24 d’abril, un gran dia per passejar, regatejar i firar amb família i amics. Abans, però hi trobam activitats ben interessants.

Així, dimecres, dia 20, hi trobareu la IV Cursa solidària de la Comunitat Educativa de Santa Maria del Camí, en què es faran passes per Síria i es pintarà un gran mural (a partir de les 9 hores, a l’Avinguda Josep Verd). A les 20 hores, Mateu Morro de parlarà dels 150 anys d’història de la Fira (a les 20 h, a la Biblioteca de Cas Metge Rei).

La Nit de l’Art té llloc dijous, 21 d’abril, a partir de les 20 hores, a ses Cases des Mestres. Un vespre que començarà amb la inauguració de la XIX Mostra d’Escultura. En aquest mateix espai, també hi podeu veure les pintures de Xisco Rúbio i, al Celler Jaume de Puntiró acull l’exposició de pintura ‘Sarments’ de Miquel Segura.

La Vetlada de Frit és l’acte protagonista del divendres, una activitat feta amb la col·laboració de les entitats i les associacions del poble a benefici dels refugiats de Síria mitjançant el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. El preu del tiquet és d’1 euro. La venda anticipada de tiquets es fa el divendres 22, de 9 a 13 hores a l’Ajuntament i de les 17.30 a les 20 hores al mateix recinte del frit. Recordau que per mantenir net el poble, tothom ha de dur el seu plat, tassó i cobert. No hi haurà tassons ni plats de lloguer.

Les activitats infantils centren la diada de Sant Jordi. A les 10, la Plaça de la Vila acollirà un contacontes sobre Ramon Llull i la màquina de pensar, hi haurà venda de llibres nous i vells i ball de Capgrossos, el primer es farà a les 12.45, a la residència Cas Metge Rei. La Fireta del Joc és una de les novetats i està enfocada als 150 anys de fira. Hi haurà paradetes amb jocs antics de fira i actuacions ambientals. L’horari és el següent: Dissabte 23, tendrà lloc de 10 a 14 i de 17 a 20 hores i diumenge 24, de 9.30 a 14 hores A les 18.30 hores, a Can Sanxo. L’horabaixa del 23, Santa Maria encalentirà motors per a la Fira amb activitats esportives, mostra de canaricultura, ball i la inauguració de les exposicions ‘El pebre de tap de cortí i les espècies’

El dia gros serà diumenge, amb la Fira de Santa Maria amb mostres per a tots els gustos i necessitats: degustació del producte balear, mostra industrial, comercial i artesanal de Santa Maria, mostra d’ovelles santamarieres, Fira Alternativa i sostenible, aus de cetreria i trobada gegantera (a partir de les 10.30 a Can Sanxo). A partir de les 17 hores tendreu ball de swing a la Plaça de la Vila, i concert de grups locals a Can Pulit

L’endemà, dilluns, hi haurà el Firó, la mostra i degustació de coques dolces i salades i disssabte 30, plantada de gegants i cercavila davant l’esglesia parroquial (a les 19.30 hores) i Nit de sa Bubota, un espectacle de cultura popular basat en les nostres rondalles amb la participació dels gegants i capgrossos, altres peces de caire festiu de Mallorca, i dels gegants de Molins de Rei (Barcelona) i de la Mulassa de Valls (Tarragona). Tendró lloc a les 21 hores, a la Plaça de l’Escola de Can Capó.

Podeu consultar tots els actes al programa de la Fira de Santa Maria 2016: http://www.ajsantamariadelcami.org/fira-2016/