La pedra en sec ja és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Mallorca pot presumir, encara més, de l’art de la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec. El motiu és que el dimecres 28 de novembre de 2018 ha estat proclamada com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. El nomenament l’ha fet el Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del patrimoni Cultural Immaterial a l’illa Maurici després que Xipre i Grècia en fessin la petició. Posteriorment s’hi han sumat altres estats com França, Itàlia, Espanya, Suïssa, Croàcia i Eslovènia.

Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, ha assistit a l’acte i n’ha mostrat la satisfacció perquè des del Consell de Mallorca s’ha fet molta de feina per protegir i divulgar aquesta tècnica. De fet, el Consell de Mallorca té des de fa 30 anys brigades de margers, a més d’una unitat dedicada a la pedra en sec per conservar, protegir i divulgar aquesta manera de fer feina, que avui dia encara és un dels oficis més tradicionals de l’illa.

Podeu saber més de la pedra en sec a: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/pedra-en-sec

Acte en què la pedra en sec es declara Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, a l’illa de Maurici.