Molta de festa i música a les Festes de Sant Jaume de Manacor

Molta de festa ha preparat l’Ajuntament de Manacor per viure les Festes de Sant Jaume, el seu patró.

De fet, els cavallers de Sant Jaume, les canyes, l’encamisada, la mulassa o les corregudes de joies són alguns dels elements que les Festes de Sant Jaume de Manacor han recuperat des de fa cinc anys com a part viva de la celebració.

A tot això s’hi suma una bona proposta de revetles amb bona música i molt bon ambient.

El sus a la festa té lloc dia 18 de juliol, a les 20 hores, a l’Ajuntament de Manacor, amb la crida a la festa, a càrrec d’Antoni Riera. Aquí tendrà lloc la sortida de la Mulassa de Manacor, que recorrerà diferents carrers del poble (més a baix trobareu un planol. Al final de la crida, la Mulassa quedarà exposada a l’Ajuntament fins al dia de l’encamisada.

La festa, la bauxa i la música són ben presents al programa d’actes:

Dissabte 23 de juliol, després de la Fira Artesana de Sant Jaume , la Plaça de Ramon Llull acollirà a mitjanit un concert de s’Arrual Jazz Mort: jazz, swing blues amb molt d’humor.

Ara bé, preparau-vos per dia 24 de juliol, perquè el programa és llarg i bo:

  • 20.00 h Encamisada de Sant Jaume, amb la Mulassa de Manacor, els Gegants de Sant Domingo i els Al·lots de Llevant. S’agraeix que els assistents a l’encamisada vagin vestits amb camisa blanca.
  • 21.30 h Córrer l’anell, a càrrec dels Cavalls de Sant Jaume Al principi de la via verda. Els Cavalls de Sant Jaume realitzaran diferents jocs: Córrer l’anell: el cavaller ha d’encertar una anella amb una espasa de fusta. Córrer abraçats: dos o més cavallers surten junts al galop i han d’aconseguir abraçar-se i besar-se a la galta. Agafar el mocador: dos cavallers parteixen junts per tal de ser el primer en agafar el mocador que hi ha al final del recorregut. Acompanyats per la Banda de Música de Manacor.
  • 23.30 h Revetla de Sant Jaume Amb les actuacions dels grups: Roig, finalista dels premis Sona 9 – 2015. Els Galindons, guanyador de l’Ona Musicat – 2016. Organitzat per Renou Col·lectiu. Al principi de la via verda.

Dilluns, 25 de juliol, diada de Sant Jaume, també teniu una enfilall d’actes ben potent, que culminarà amb l’espectacle de foc, a les 22.15 h. Sortida dels carrers de Francesc Gomila i Joan Lliteres, i recorregut per sa Bassa, Peral, Weyler i Rector Rubí. Ho organitza: Manafoc.

Consultau tot el programa de les Festes de Sant Jaume a Manacor 2016 aquí.

Mapa Festes de Sant Jaume 2016