Nova edició de la Mostra d’Arts Escèniques de Santa Eugènia

La Mostra d’Arts Escèniques de Santa Eugènia arriba a la majoria d’edat. En aquesta 18a edició hi trobareu un ampli i interessant ventall de propostes pensades per a tots els públics, una selecció d’artistes i companyies de les Illes Balears i també de fora, del dijous 27 al dissabte 29 de juliol, un ampli programa on no hi falta la 9a edició de la Quarterada Teatral.

El batle, Xisco Martorell, us convida a gaudir de tot un seguit d’espectacles. De fet, l’estiu no seria el mateix sense aquesta cita única i capdavantera a Mallorca. Com bé explica Martorell hi trobareu “propostes innovadores i peculiars, que no deixen indiferent, amb una gran diada infantil per tal que els més petits puguin començar a viure i a experimentar amb el teatre multidisciplinar. Per altra banda, viurem la 9a Quarterda Teatral amb la participació de grans artistes que ens permetran gaudir d’emocions i sentiments i vibrar amb la força de la interpretació i el dinamisme interactiu que recorrerà el nostre municipi”.

DIJOUS 27 GRAN FESTA D’OBERTURA

18 HORES
VATUACADA (Sta. Eugènia – Illes Balears) MÚSICA- ANIMACIÓ

L’associació musical VATUACADA, batucada de Santa Eugènia, serà l´encarregada d´obrir la Festa d’Obertura del festival. Plç. Bernat de Sta. Eugènia

SLIME TIME Volum de colors de AATOMIC LAB (Illes Balears) ARTS PLÀSTIQUES AATOMIC LAB és un col·lectiu que treballa per renovar les dinàmiques de participació i interrelació de les persones. El repte per AATOMIC LAB és demostrar que la cultura pot revertir en processos de millora social, fomentant la motivació i l’estimulació. Tot això amb metodologies innovadores i divertides d’experimentació creativa. Treballam amb Volums de colors: Experimentarem amb SLIME un material molt actual que se caracteritza per tenir una textura viscosa i gelatinosa. Després de generar entre tots, grans quantitats d’aquest material sorprenent, es realitzarà una intervenció artística a l’espai públic, i que es podrà gaudir durant tot el festival. *Sense limitació d’edat, però els més petits hauran de estar acompanyats d’un adult. – Amb el suport de Grup d´Esplai Gínjols (Sta. Eugènia)

DJ MALOUDA (Sta. Eugènia – Illes Balears) MARC FILIGRANA (Illes Balears) Acompanyant SLIME TIME

 

DIVENDRES 28 DE JULIOL. DIADA INFANTIL

DIADA INFANTIL DIVENDRES 28 LUDOTECA DE JARDÍ (Illes Balears) PATROCINA CAN PRIM INSTAL·LACIÓ – JOC LLIURE Es Sagrat 18:00 h
Espai harmònic amb jocs d´equilibri, llançament, punteria, motrius, lògica i rapidesa, imaginació, precàlcul, construcció simbòlica, concentració, experimentació… Només un handicap: no podem jugar sols… ens necessitem els uns als altres per jugar i experimentar la vida en comú.

CARROUSEL DE FERRALLA de LILA Jocs reciclats (Illes Balears) INSTAL·LACIÓ Es Sagrat 18:00 h
Un carroussel construït a base de ferralla i jocs a base de materials reciclats. Una instal·lació que, juntament amb la Ludoteca de Jardí, ens obre la possibilitat de jugar lliurement i desenvolupar la creativitat dels més petits.

CONCERT JAZZ DIDÀCTIC (Illes Balears) ESTRENA ABSOLUTA MÚSICA Es Sagrat 19:00 h
No és només un concert i tampoc és una avorrida classe d´història. Aquest és un projecte creat per a apropar la història del jazz als nins i nines d´una forma dinàmica i participativa. Sovint el Jazz queda reduït als sectors adults més intel.lectuals i els nins, poques vegades ténen la oportunitat d´escoltar aquesta música en directe. Amb aquest espectacle, no només escoltaran jazz en viu, sinó que podran participar, conèixer la seva història i els seus protagonistes, i els grans clàssics inoblidables. Una gran oportunitat que ajudarà a desenvolupar la capacitat auditiva i despertar la curiositat i el seu esperit crític. Formació: Tinons March (Narració i veu cantada), Marcos Herrada (Piano), Guillem Nadal (trompeta) i Antonio Tercero (Trombó). CARROUSEL DE FERRALLA de LILA Jocs reciclats (Illes Balears) INSTAL·LACIÓ Es Sagrat 18:00h

XEF MACARRONI (Illes Balears) SOPAR INFANTIL Es Sagrat 21:00 h
Tens molta gana??? Sei affortunato! Recent arribat d´Itàlia el Xef Macarroni ens ha preparato un bon plat de macarronis! Salses i guarnicions diverses a elegir! Deixa´t aconsellar per l´excel.lentíssim Xef Macarroni! Buon appetito! Ticket: 3€ Inscripció prèvia a l´ajuntament. PLACES LIMITADES

NO MOLESTAR Vaiven (Andalusia) PATROCINA TRASMEDITERRANEA ESPECTACLE FAMILIAR – CIRC Pati de les Escoles 22:30 h
Es pot jugar mentres feim feina??? I tant!! Un espectacle familiar ple d´acrobàcies i humor. Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2014. Premio Andaluz al mejor espectáculo de circo 2014. Premio Lorca al mejor espectáculo andaluz 2015. Tickets: menors de 3 anys gratuït. A partir de 3 anys: 5€ Ajuntament / 8€ taquilla.

 

DISSABTE, 29 DE JULIOL

QUARTERADA TEATRAL DISSABTE 29 A S’OMBRA 

XEREMIERS (Sta. Eugènia – Illes Balears) Plç. Bernat de Sta. Eugènia 18:00 h

A S’OMBRA Cia Atirofijo (Illes Balears) CIRC Pl. Bernat de Sta. Eugènia 18:05h  és un espectacle de circ interpretat per Guillem Vizcaíno i Mari Paz Arango. Aquest any tornen a casa nostra per a presentar-nos la continuació del seu treball: manipulació d´objectes i llançament de ganivets. Fragment premiat al Matx de Circ Circaire 2017.

THE WOLVES LA FAM cia de teatre – (Castelló) PATROCINA TRASMEDITERRANEA ESTRENA A LES ILLES BALEARS Itinerant 18:20h Els llops, mamífers carnicers de tres metres d´alçada, arriben a Santa Eugènia a ritme de bateria. Els carrers de Santa Eugènia passen a l´acció i el públic es converteix en presa… no en queda d´altre que seguir-los en el seu recorregut… La Quarterada Teatral!!

PRAXIS Cia Estropicio (Catalunya) CIRC ESTRENA A LES ILLES BALEARS Pàrquing de Ca ses Monges 18:45 h Un experiment, una trobada sense planificar, aquí no hi ha paraules, només escolta, tres reflexes i una praxis.

PANTERA ROSA Martina Miró (Illes Balears) PATROCINA MANIPULATS DANSA Pàrquing de Ca ses Monges 19:05 h La pantera rosa és un icònic personatge que ha fet feliços a petits i grans amb les seves fantasies. Avui, aquell característic felí segueix més viu que mai! Carismàtica, rebel, emblemàtica… ella és Martina Miró, l’artista professional més jove de totes les edicions de La Mostra d’Arts Escèniques de Santa Eugènia. Guanyadora de tres campionats mundials. 

RICS I LLIURES cia La Debâcle (França) CIRC – CLOWN ESTRENA A LES ILLES BALEARS C/ Bartomeu Coll Bibiloni 19:30h Quan es barreja l’elegància i el caos interior. Una història entre dos personatges amb molta classe que acaba en un combat ordinari. Camille Magand acompanyada de Cedric Duplin. Una iniciativa de La Mostra d’Arts Escèniques de Santa Eugènia per a fomentar la participació activa dels creadors taujans.

SILENCIS Claire Ducreaux (França) DANSA – TEATRE GESTUAL ESTRENA A LES ILLES BALEARS Pàrquing de les Escoles 20:05 h Una invitació a respirar junts al ritme lent i profund de la vida i descobrir el remor de l’arbre: “atura’t, dona’t temps de veure de nou, de redescobrir allò que de tant de conèixer ja no coneixem, escolta el silenci, deixa’t sentir de nou infinitament viu”. Millor espectacle de carrer TAC 2017.

MOSSEGADA TEATRAL (més informació a Gastronòmicament)

SOMNIS DE SORRA Cia Ytuquepintas (Catalunya – La Rioja) ARTS VISUALS – MÚSICA Pati de les Escoles 22:45 h Estam acostumats a veure l´art com una cosa que perdura en el temps però l´art també pot ser efímer, l’art pot ser art només per un instant, sense necessitat de convertir-se en perdurable. Somnis de sorra narra, dibuix a dibuix, la història de dues persones, des de els somnis que es creen durant la infantesa, les vivències de la maduresa, fins a la visió real i retrospectiva que aporta l´experiència viscuda. Tickets: menors de 3 anys gratuït. A partir de 3 anys: 5€ Ajuntament / 8€ taquilla.

SESSIÓ GOLFA: BUROTATXO acompanya TIÀ BARCA de Pau Caracuel (Illes Balears) ARTS VISUALS ESTRENA ABSOLUTA C/ de les Escoles 00:00h Un retratista de carrer, un traç imperfecte i accidental, un esbós d´un dibuix pintat mentres les arts escèniques en fan de les seves. Un estrany personatge que envaeix els carrers perseguint espectacles per capturar-los amb el seu singular estil. Burotatxo ens acompanyarà al llarg de tot el festival acompanyat dun cavallet, pintures, llapis i sons. Durant la Sessió Golfa i amb la col.laboració de Tià Barca (Sta. Eugènia) , podrem veure exposats tots els seus dibuixos. SESSIÓ GOLFA: BUROTATXO acompanya TIÀ BARCA de Pau Caracuel (Illes Balears) ARTS VISUALS ESTRENA ABSOLUTA C/ de les Escoles 00:00h

CONCERT CLAUSURA PATROCINA S´ESCARGOT MÚSICA S’Escargot 00:30h DJ ALEC SUN Pop, electrònica