Porto Cristo celebra festa grossa per la Mare de Déu del Carme

La bellesa natural de Porto Cristo brilla tot l’any, però aquest mes de juliol encara ho fa més perquè els veïnats i veïnades celebren les festes del Carme amb un bon grapat de propostes. Una celebració tradicional arrelada en la cultura marinera que caracteritza Portocristo. 

El programa d’actes s’enceta el divendres dia 6 de juliol, a les 20 hores amb el pregó, a càrrec de Margalida Bonet, de Can Llabrés, que pertany a la família que va obrir, l’any 1940, el primer souvenir de Portocristo.

L’endemà, dissabte dia 7 de juliol a partir de les 21 h a la plaça del Sol i de la Lluna tendrà lloc la I Torrada Popular de les festes, que és una de les novetats del programa d’enguany. Aquest acte substituirà la típica Mostra de Cuina Marinera: “Hem decidit fer una aturada en la mostraper repensar-la de cara a futures edicions i enguany iniciam la torrada, que serà a benefici de la Confraria de la Verge del Carme i el Banc d’Aliments”, explica Antònia Llodrà, regidora de Cultura i Turisme.

Revetla nocturna, processó marítima i música

Un dels actes destacats arribarà divendres dia 13 de juliol, amb la Fira Nocturna de productes artesanals que a partir de les 20 h es podrà visitar al passeig de la Sirena i a la plaça de l’Aljub. I tot seguit, a partir de les 22 h, començarà la Revetla Nocturna a la platja amb la Loca Motora i DJs.

El part més tradicional seràs dia 16 de juliol amb l’ofrena floral i la processó marítima del Carme, una activitat que és una de les estampes festives més típiques, amb l’estol de barques que acompanyen la figura de la marededéu en el recorregut que fan a la badia del port. 

En l’apartat musical, cal destacar la cantata ‘Un món millor’, que es farà el dia 17 a les 20.30 h a les coves Blanques; la ballada popular del dia 20 al passeig de la Sirena; el concert de jazz Jazzteuband de dissabte dia 21 a la plaça Mestre Ramis o el 12è Porto Cristo Research Festival, que començarà també dissabte dia 21 a les 20 h a l’exterior de l’institut. .

La cursa nocturna se celebrarà dia 19 i serà una de les activitats més solidàries de les festes. La cursa i el sopar d’havaneres posterior permetran recaptar fons per a les associacions Aprop i Impuls ara!

Per acabar, el diumenge dia 22 de juliol, el correfoc que recorrerà la platja i donarà pas al gran castell de focs artificials que a partir de les 23.45 h omplirà de colors i coets la badia de Porto Cristo.

Podeu consultar el programa de les Festes del Carme de Portocristo 2018 a: http://mallorcaverbenatour.cat/wp-content/uploads/2018/07/Festes-del-Carme-Portocristo-2018.pdf