Santanyí recupera la Fira de tardor

La cita inclou la Mostra Gastronòmica, el correfoc, música i espectacles i activitats per a grans i petits

La regidoria de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Santanyí recupera una de les cites més importants del calendari del municipi de tardor, Sa Fira. Aquest cap de setmana, els dies 21, 22 i 23 d’octubre, al poble de Santanyí hi haurà activitats per a tothom, des de les tradicionals paradetes, a activitats culturals, música, festa infantil i mostra de cuina. 

Segons ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “la fira del nostre poble és una de les cites que tenim marcada al calendari que no podem oblidar. Els carrers i places s’omplen de festa, color i vida, i és motiu d’orgull per a aquest ajuntament. És una oportunitat fantàstica de gaudir amb la família, els amics i els veïnats, ningú no s’ho pot perdre!”.  

L’activitat començarà divendres 21 amb una gran jornada de ball mallorquí que començarà a les 18 hores a la placeta de s’Abeurador, amb la mostra de ball de bot de l’escola Sa Mitja Lluna. Abans els xeremiers del poble i els gegants Bernat Cinclaus i Maria Ramis hauran fet la cercavila. Després hi haurà ballada popular amb els grups Xicalènia, Es Revetlers i Sonadors Sonats. 

De tot i molt 
Dissabte 22 serà el dia gran, amb Sa Fira, la Mostra Gastronòmica, el Correfoc i el Firafest. La inauguració de la fira serà a les 10 h, i ocuparà els carrers del centre del poble. A la Plaça Major, com sempre, les parades de fruita i verdura, i distribuïts per tot el nucli hi haurà les de diferents associacions del terme. Des de l’exposició de perdius de reclam, aus de caça i de cans, de l’Associació de Caçadors de Santanyí fins a una mostra de cotxes de ral·li, entre moltes altres. A les 11 hores, a la plaça de la Porta Murada, Concert Sa Fira 2022 a càrrec de la Banda Municipal de Música de Santanyí i l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador. També a les 11 hores començarà el II Concurs de cans pastors de Santanyí, i a les 12 hores hi haurà el concert comentat Els colors de l’orgue a l’església de Santanyí, on s’explicaran les diferents sonoritats de l’Orgue Jordi Bosch i presentació i obsequi dels nous QR informatius de l’instrument, a càrrec de Francesca Suau.  

Mostra de Cuina Local
El capvespre serà el torn per a la Mostra de Cuina Local a càrrec de l’Associació de Mestresses de Casa de Santanyí, a la placeta de s’Abeurador, amb la participació de diferents restaurants del poble. I al vespre, a partir de les 23 hores, començarà el correfoc, a càrrec de l’Agrupació Espiadimonis de Felanitx. A mitjanit, tots els joves estan convocats al Firafest 2022 al Centre Jove de Santanyí, on continuarà la baixa amb After Suns, DJ Kaaubos i DJ Calderón.

Els actes de Sa Fira acabaran diumenge 23 amb la Fireta Infantil, amb un horabaixa dedicat als més petits amb música i ball a càrrec del grup Spaguetti Yeyé, organitzada per la regidoria de Joventut.

Un programa molt complet per a totes les edats
El regidor de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Santanyí, Antoni Matas, s’ha mostrat molt satisfet: “crec que hem elaborat un programa molt complet on tothom que s’acosti a Santanyí pugui passar uns dies de molta diversió, des dels més petits als més grans. Des de la regidoria de Comerç, Fires i Mercats hi hem posat tota la il·lusió del món, i l’únic que desitjam és tenir un molt bona fira i que la puguem celebrar molts anys més”.