Se beu massa a les festes?

Ara que venen temps de festes, revetlles i saraus rurals pels diferents pobles de Mallorca sembla que sortir s’ha convertit amb l’excusa per beure. O és que beure s’ha convertit en l’excusa de sortir? Tampoc ens posarem a criticar els pobles que s’inventen festes per no quedar endarrer dels altres, perquè si una cosa sabem és que qualsevol iniciativa per revitalitzar un poble sempre és benvinguda (tot i que sembla que avui en dia el poble que no té una festa pròpia no és un poble com Déu mana). Però s’ha de beure tant? D’ençà va sortir la notícia d’aquella festa a Establiments amb 8 nins amb intoxicació etílica he pensat que encara sembla que si no bevem fins a rebentar no mos ho passarem bé (que això no serveixi d’excusa per llevar els preu populars a les festes, eh!)

Si no conscienciam als que venen darrere sobre la problemàtica d’abusar de l’alcohol veurem com els problemes a les festes dels pobles van en augment. I no, no estic xerrant dels problemes dels abusos sexuals (maleïts aquells que ho atribueixen a l’abús de l’alcohol), sinó a bregues, pixades, mescla de drogues, accidents de cotxe… Veurem que festes tan emblemàtiques com el Sant Joan de Ciutadella o u Moros i Cristians de Pollença se’n van a fer punyetes. Això què vol dir? Primer que fan falta més sermons als pares (al cap i a la fi són els responsables d’educar els seus fills). Si els policies locals que guarden les festes comencessin a posar multes als pares dels menors que beuen a les festes dels pobles s’acabaria la pardaleria prest! I segon, desgraciadament fan falta més programes com No siguis ase! que conscienciïn als menors dels problemes de salut que provoca abusar abusar de l’alcohol tan prest (a part dels que hem anomenat anteriorment). I alerta! Això també va per als que, sota el pretext “estam de festa”, serveixen alcohol als menors d’edat. Més d’una vegada hem vist menors d’edat que van a beure alcohol a les barres de les festes dels pobles perquè saben que els cambrers ho consenten.

Per tant jo crec que tots tenim part de responsabilitat. Molts dels que seguiu aquesta pàgina (m’incloc) ja sou uns revetlers veterans, per tant sabeu de què vos estic xerrant. Tots hem estat joves i tots ens hem emmoixat, per tant qui millor que nosaltres per ensenyar responsabilitat als menors. Si això implica haver de xerrar amb els policies de les festes per avisar-los que hi ha menors d’edat que beuen idò es fa. No és cap doi, això forma part de la seva feina. De la mateixa manera que ho faríem si un al·lot fica mà a una al·lota, per què no ho hem de fer en aquesta altra situació? Al cap i a la fi les dues coses són un delicte. El problema pot ser sigui que l’alcohol s’hagi despenalitzat massa, però no deixa de ser una droga (!) que es troba massa acceptada socialment.

Així que més festa i menys botellada!

Se beu massa?, per Malsofrit i Revetler