Tot el que has de saber sobre la nova normalitat

Amb l’entrada en vigor de la nova normalitat marcada per la covid-19, des del 21 de juny, hi ha diferents aspectes que cal tenir en compte sobre les festes i revetles.

Distància de seguretat interpersonal: 1,5 metres (a llocs de risc, com residències i hospitals és de 2 metres)

Ús obligatori de mascareta a comerços, espectacles culturals i esportius a recintes tancats, centres sanitaris, al transport públic i privat, als espais tancats si s’està en moviment i sempre que no es pugui assegurar la distància de seguretat interpersonal.

Queden prohibides les revetles.

Festes populars
Es permeten a partir de l’1 de juliol, sota regulació d’espectacles culturals, amb un màxim de 1.000 persones per a exterior i de 300 persones assegudes a interiors.

Oci nocturn
Obren locals amb cabuda inferior de 300 persones. Podran allotjar un màxim de 100 persones assegudes i sense pista de ball. L’hora de tancament s’estipula a les dues de la matinada. No poden obrir locals amb cabuda de més de 300 persones, i a zones de turisme d’excessos (decret llei 1/2020: Magaluf, s’Arenal, Platja de Palma i Sant Antoni de Portmany) només es podrà obrir en locals amb activitat de bar-cafeteria i restaurants. Es prohibeixen les party boats, shishas compartides i vaporitzadors de terrassa.

Nombre màxim de persones
Per norma general, 75% de la cabuda als espais oberts al públic (comerços, bars, restaurants, mercats, cinemes, teatres, gimnasos, piscines, llocs de culte, golondrines, biblioteques, museus, monuments…).

Grups: màxim 25 persones.

Limitacions especials dins la norma del 75% de la cabuda:

  • Noces: màxim 250 persones a exteriors i 150 persones a interiors
  • Acadèmies: màxim 25 persones
  • Esports col·lectius amb contacte físic: màxim 30 persones en camp, màxim 20 persones en pista, màxim 10 persones en altres modalitats
  • Competicions esportives: màxim 1.000 persones a exteriors, màxim 300 persones assegudes a interiors
  • Espectacles culturals diferents de teatre, cinema i auditoris: màxim 1.000 persones a exteriors i 300 persones a interiors