V Festival Internacional de Música [Santanyí]

Data/Hora 21 maig. 2017 20:00 - 21:30


Concert Inauguració – 21 de maig a les 20h Església Parroquial de Santanyí
Martin Schmeding (orgue)

Consultau tota la programació a: http://www.festivalmusicasantanyi.com/

Martin Schmeding (Orgue)
Nascut el 1975 a Minden, Westfàlia, va estudiar a Hannover, Amsterdam i Düsseldorf amb els professors Ulrich Bremsteller, Lajos Rovatkay, Hans van Nieuwkoop, Jacques van Oortmerssen i Jean Boyer.
Organista a les església de Natzaret a Hannover, Neander a Düsseldorf i a la Kreuzkirche de Dresden, ha estat professor a Hannover, Leipzig, Weimar, Dresden, i ara és professor a la Universitat de Música de Freiburg. Ha estat professor convidat a la Universitat de Música de Lucerna (Suïssa) a la Universitat de Música i Teatre Felix Mendelssohn de Leipzig.
És director de l’Acadèmia d’Orgue Europea. Ha realitzat nombrosos enregistraments, entre els quals destaquen la música completa d’orgue de F. Schmidt, J. Brahms i F. Mendelssohn, així com els primers enregistraments de la música completa de Robert Schumann i la versió d’orgue de les Variacions Goldberg de J.S. Bach.
Ha fet concerts com a solista, música de cambra i amb orquestres de tot el món, a festivals importants com el Bach- Fest a Leipzig, el Bachwochen, Turíngia, la Plataforma de Música de Cambra a Braunschweig, les Jornades d’Orgue de Merseburg, Festival de Música de Baixa Saxònia, el Festival de Mecklenburg-Vorpommern, i el Festival de Schleswig- Holstein.
Ha realitzat nombroses edicions musicals i ha escrit nombrosos articles per a revistes i editorials importants com Schott, Carus, Herder i Butz. El 2009, va ser guardonat amb el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya, el 2010 va guanyar un dels més importants premis europeus de la música, l’ECHO Klassik d’instrumentista de l’any pel seu enregistrament de les Variacions Goldberg de Bach en la versió per a orgue.

Deixa un comentari