VIII Fira de sa Sobrassada [Campos]

Data/Hora 15 Oct. 2015 10:00 - 18:00


La sobrassada de Mallorca, tant si és de porc negre com si no, té una indicació geogràfica protegida. Això ho saben molt bé a la Fira de sa Sobrassada de Campos (Migjorn), que dura fins demà i que pretén potenciar l’excel·lència del producte. A l’Auditòrium del recinte firal s’hi concentren les empreses elaboradores, a punt per vendre sobrassada i més embotits típics de la matança del porc a Mallorca, com ara botifarró o llonganissa.

A més, aprofitant l’interès que suscita la fira, tot de restaurants de la zona han ideat menús especials, amb plats elaborats amb sobrassada. La campanya dura tot el cap de setmana i s’hi poden tastar caragols amb sobrassada, albergínies farcides, arròs cremós, ous romputs…

La sobrassada de Mallorca pot ser feta amb carn de porc negre o de porc blanc. Els porcs negres, en la variant autòctona de l’illa, són criats en llibertat i s’alimenten de figues i garroves. Tot i ser rica en sodi, fòsfor i iode, la sobrassada té un alt valor calòric i de greixos saturats i, per tant, se n’ha de menjar amb moderació.

Deixa un comentari